Πώς ανακαλύφθηκε η αξία του & η φιλοσοφία της Loom
Το 1980, στη Χιλή, η οικογένεια Bascunan εξέτρεφε σαλιγκάρια που προορίζονταν για τη Γαλλική γαστρονομική αγορά. Οι εργαζόμενοι που απασχολούνταν στη σαλιγκαροτροφία συνειδητοποίησαν ότι τα χέρια τους ήταν απίστευτα απαλά και ότι τα κοψίματα σε αυτά επουλώνονταν πολύ γρήγορα, χωρίς να επιφέρουν οποιεσδήποτε λοιμώξεις ή ουλές.
Τα σαλιγκάρια επαναδομούν το κέλυφός τους όταν υποστεί ζημιά στη φύση. Επιστημονικές έρευνες έδειξαν πως ότι αποκαθιστά το κέλυφος ενός σαλιγκαριού, βοηθά επίσης στην αναγέννηση του ανθρώπινου δέρματος.
Η έκκριση σαλιγκαριού Loom επιτυγχάνεται μέσω της χρήσης διέγερσης, χωρίς να βλάπτονται τα μικρά ζώα.
Πρώτα συλλέγονται τα σαλιγκάρια με ηλικία μεγαλύτερη του ενός έτους και πλένονται με άφθονο πόσιμο νερό. Όταν τα σαλιγκάρια είναι καθαρά, τα μετακινούν απαλά, με τα δάχτυλα, σε μια σκάφη για λίγα λεπτά: η μέθοδος αυτή προκαλεί την απόσταξη/έκκριση (dribbling), μέθοδο φυσικής άμυνας των σαλιγκαριών.
Αφού ληφθεί η έκκριση, τα σαλιγκάρια απομακρύνονται από τη σκάφη, πλένονται προσεκτικά με νερό και επιστρέφονται πίσω στην περιοχή αναπαραγωγής όπου συνεχίζουν την κανονική τους ζωή.
Η έκκριση στη συνέχεια φιλτράρεται και μικρο-φιλτράρεται προκειμένου να απομακρυνθούν κάθε είδους ακαθαρσίες. Η μέθοδος αυτή είναι πολύ κοπιαστική και δαπανηρή, αλλά επιτρέπει τη λήψη έκκρισης πολύ υψηλής ποιότητας, καθώς επίσης διαφυλάσσει από το άγχος και προστατεύει τη ζωή των σαλιγκαριών μας.
Άλλοι παραγωγοί/παρασκευαστές χρησιμοποιούν μηχανές που προκαλούν ένα ηλεκτρικό σοκ και δόνηση επί περίπου μία ώρα, έχοντας ως αποτέλεσμα το θάνατο περισσότερων από το 80% των σαλιγκαριών.
Η έκκριση σαλιγκαριού Loom είναι πλούσια σε βλεννοπολυσακχαρίτες, που της προσδίδουν το χαρακτηριστικό του ιξώδους και του σχηματισμού μεμβράνης, προστατευτικές και ενυδατικές ιδιότητες. Ως εκ τούτου, η έκκριση σαλιγκαριού χρησιμοποιείται με επιτυχία σε προϊόντα αντι-γήρανσης με την ιδιότητα σχηματισμού μεμβράνης.
Η χημική ανάλυση της ποιοτικής έκκρισης σαλιγκαριού παρουσίασε ένα συνδυασμό δραστικών ουσιών αρκετά περίπλοκων, με ιδιαίτερη την παρουσία των εξής:
Αλλαντοΐνη: μια ουσία που διεγείρει την αναγέννηση των ιστών, προάγει την επιδερμική ανανέωση και ενισχύει τον πολλαπλασιασμό των κερατινοκυττάρων (αντικαθιστώντας τα νεκρά κύτταρα με νέα κύτταρα).
Ελαστίνη: πρωτεΐνη που κάνει το δέρμα ελαστικό.
Κολλαγόνο: βασικό συστατικό του δέρματος που δρα ως ενυδατικό και μαλακτικό. Λόγω της ελαστικότητάς του, κάνει το δέρμα πιο ήπιο και μαλακό.
Γλυκολικό οξύ: επιτρέπει την απολέπιση τα επιφανειακών στρωμάτων του δέρματος και διεγείρει άμεσα το σχηματισμό του κολλαγόνου στη δερμίδα, κάνοντας το δέρμα πιο λαμπερό.
Βιταμίνες, απαραίτητα αμινοξέα και άλλες πρωτεΐνες: ενισχύουν την περιφερική αγγείωση και «οξυγονώνουν το δέρμα», εξασφαλίζοντας την παροχή θρεπτικών ουσιών και την ενυδάτωση του δέρματος. Οι βιταμίνες παρέχουν, επίσης, μια αντιοξειδωτική και επουλωτική δράση.
Κύρια Σημεία των Προϊόντων Loom
- Χρήση 100% Ιταλικού, αγνού, μικρο-φιλτραρισμένου διηθήματος Έκκρισης Σαλιγκαριού.
- Φυσικές μέθοδοι εκχύλισης, χωρίς την πρόκληση οποιασδήποτε βλάβης ή διατάραξης στα σαλιγκάρια.
- Βιολογική πιστοποίηση από το ICEA - Istituto per la Certificazione Etica ed Ambientale (ΙΗΠΠ - Ινστιτούτο Ηθικής και Περιβαλλοντικής Πιστοποίησης).
- Χωρίς άρωμα (η Κρέμα Χεριών - Creme Mains περιέχει ένα λεπτό άρωμα χωρίς αλλεργιογόνα).
- Υψηλή απόδοση του προϊόντος.
- Αεροστεγείς φιάλες που προστατεύουν το προϊόν, αποτρέποντας την επαφή με τον αέρα.